Mountainbiken is razend populair in Vlaanderen. Fietsfanaten kunnen tegenwoordig rekenen op 8.000 kilometer permanente parcours in Vlaanderen en daar wil Sport Vlaanderen Herentals graag deel van uit maken.

De kwaliteit van de bestaande mountainbikeroutes en mountainbikenetwerken verhogen is één van de uitdagingen waar we de komende jaren op inzetten. Het technisch mountainbikeparcours in het centrum van Sport Vlaanderen Herentals is daar een mooi voorbeeld van.

Bike trail Herentals werd ontworpen onder leiding van Paul Herygers. Het is een technisch parcours voor de ervaren mountainbiker met een totale lengte van 4,4 km. De voormalige skiberg werd omgebouwd tot een spectaculaire klim en downhill. Er zijn een aantal technische hoogstandjes voor jong en oud. Moeilijke passages zijn met een gevaarbordje aangeduid.

De Vlaamse Wielerschool, die naast het parcours gehuisvest is, zal hier wekelijks trainen. Tijdens schoolvakanties organiseren we veldrit-, moutainbike- en BMX-kampen en na de winter starten we i.s.m. de Vlaamse Wielerschool met lessenreeksen Start 2 Mountainbike voor kinderen en volwassenen die graag alle basistechnieken zoals evenwicht, bochtenwerk en kleine sprongetjes onder de knie willen krijgen.